ΚΟΥΤΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΥΠΟΣ Ε. ΠΛΑΚΕΤΑΣ 884Τ – 884MC
Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τις προδιαγραφές, τα σχεδιαγράμματα και τα ανταλλακτικά του τριφασικού συρόμενου μηχανισμού FAAC 884.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες, διευκρινίσεις ή βοήθεια στην επιλογή του ανταλλακτικού που χρειάζεστε για την επισκευή του μηχανισμού σας.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες, διευκρινίσεις ή βοήθεια στην επιλογή του ανταλλακτικού που χρειάζεστε για την επισκευή του μηχανισμού σας.
Περιγραφή
FAAC 884 MC 3PH συρόμενος τριφασικός μηχανισμός για βαριές βιομηχανικές πόρτες βάρους έως 3.500 kg
Είναι ιδανική λύση για βαριές συρόμενες πόρτες επαγγελματικής χρήσης με πολύ συχνή δίοδο. Είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους μηχανισμούς γιατί μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στον επαγγελματικό χώρο που είναι τοποθετημένος έχοντας ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και υποστηρίζεται πλήρως σε ανταλλακτικά.
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
- Παροχή: 400V - 3ph(+6% -10%) 50 (60) Hz
- Ισχύς: 850W
- Θερμοκρασίες λειτουργίας: -20ο έως +55οC
- Βάρος μηχανισμού: 50 κιλά
- Ιδανικός για βάρος πόρτας: έως 3,500 κιλά
- Διαστάσεις μηχανισμού: 430 Χ 310 Χ 586mm
- Ταχύτητα λειτουργίας: 10m/min (Z16)
- Συχνότητα χρήσης: 100% για βάρος πόρτας έως 2000kg - 50% για βάρος πόρτας πάνω από 2000kg
- Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου: 884Τ
Σχεδιάγραμμα (Α) - εξαρτήματα - ανταλλακτικά για συρόμενο τριφασικό μοτέρ FAAC 884 MC - κουτί και εξωτερικά εξαρτήματα
Σχεδιάγραμμα (Β) - εξαρτήματα - ανταλλακτικά για συρόμενο τριφασικό μοτέρ FAAC 884 MC - εσωτερικός μηχανισμός
Τεχνικές συμβουλές: Τα συστήματα εξωτερικού χώρου και οι καγκελόπορτες χρειάζονται παρακολούθηση ανά τακτά διαστήματα. Προτείνουμε τον έλεγχο στα εξής σημεία:
- Ράουλα βάσης και ράουλα στήριξης: Τα ράουλα βάσης είναι οι ρόδες που κινούν τη συρόμενη καγκελόπορτα. Συνεπώς, επηρεάζονται από την υγρασία και με την πάροδο του χρόνου η πόρτα γίνεται δυσκίνητη, βαριά και μεταφέρει το πρόβλημα στο συρόμενο μοτέρ - εάν υπάρχει. Όμως αυτό ΔΕΝ είναι το επικίνδυνο σημείο της πόρτας. Αυτό που θα προκαλέσει την τυχόν πτώση της πόρτας, είναι ο λανθασμένος τρόπος στήριξης της αντιρίδας (που σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνουμε ότι απουσιάζει εντελώς σαν εξάρτημα) και το μέγεθος που έχουν τα ράουλα τεφλόν (ράουλα στήριξης). Τα ράουλα αυτά θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά και κυρίως, εάν είναι μικρό το μέγεθός τους να αντικατασταθούν με πιο ενισχυμένα. Η σωστή κύλιση της πόρτας θα βοηθήσει και τη σωστή λειτουργία του μηχανισμού. ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΤΕΡ δεν μπορεί να διορθώσει προβλήματα της πόρτας. Αντιθέτως, ελέγχουμε πρώτα την κατάσταση της πόρτας και μετά προχωράμε στην αυτοματοποίησή της.
- Το σημείο κλεισίματος της πόρτας: Η συστολή και η διαστολή του σιδήρου με την αλλαγή στις καιρικές συνθήκες προκαλεί το <μάγκωμα> της πόρτας μέσα στην υποδοχή Π που κλείνει η πόρτα. Θα πρέπει να ελέγχεται κατά καιρούς ότι η πόρτα είναι ελεύθερη να ανοιγοκλείνει. Συνήθως αυτό το πρόβλημα το μαρτυρά ο συρόμενος μηχανισμός. Δηλαδή, όταν η πόρτα βρίσκεται στην κλειστή θέση και δίνεται εντολή με το χειριστήριο να ανοίξει, ακούτε το μηχανισμό να λειτουργεί ενώ η πόρτα δεν κινείται, συνήθως συμβαίνει αυτό που περιγράψαμε παραπάνω και δεν είναι βλάβη του μοτέρ.
- Ηλεκτρικές παροχές και ηλεκτρονικά μέρη συστήματος. Ελέγξτε τακτικά τις καλωδιώσεις των μηχανισμών και τον ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου που βρίσκεται μέσα στο μηχανισμό. Δηλαδή, αφαιρέστε το πλαστικό καπάκι του μοτέρ και βεβαιωθείτε ότι όλα τα ηλεκτρονικά που βρίσκονται μέσα, είναι καθαρά, χωρίς αράχνες, ζουζούνια, σκόνες κλπ. Σε αυτή την περίπτωση, καθαρίστε προσεκτικά και τοποθετήστε πάλι το καπάκι του μοτέρ.
- Τακτικός έλεγχος: Προτείνεται ο έλεγχος να γίνεται κάθε έξι (6) μήνες. Αυτά που προαναφέρουμε να προσέχετε, δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις ή επίσκεψη τεχνικού στο χώρο σας. Εφόσον παρατηρήσετε τυχόν φθορές στα συστήματα ή στην καγκελόπορτα, τότε και μόνο απαιτείται η επίσκεψη του τεχνικού. Με τον έλεγχο αυτό προλαμβάνεται σοβαρές ζημιές, ατυχήματα και εξοικονομείται χρήματα.